Gummifiken

Jeg har kjøpt en gummifiken for noen uker siden. Bladene blir brune og faller av. Har kjøpt en fuktighetsmåler, men er usikker på om den måler helt rett. Jorda er ganske kompakt, bør jeg bytte den?Synes prosessen med at blar faller av bare øker, har ikke vannet den på to uke, jorda e litt fuktig ennu. Hva gjør jeg?
Trine

Kommentarer

  • Hei Trine!

    Det er faktisk ikke så uvanlig at planter mister bladene sine under årets mørke perioder. Årsaken til dette er oftest at det er mangel på lys og tørr luft innendørs.

    Jeg vil gjerne gi litt tips som kan hjelpe den å komme seg raskere. Det beste i disse tilfellene er at du gir den lys, og det mest effektive på denne årstiden er vekstbelysning. Så klart kan du også sette planten i et vindu, men om du vil være sikker på at den får nok lys er min anbefaling plantelys. Spray bladene med vann cirka en gang om dagen, og se om dette hjelper mot bladfellingen.

    Du kan også gå ned på mengden vann når du vanner planten, da de drikker mindre under høsten og vinteren, og dermed risikerer å bli overvannet om du gir den for mye. Putt gjerne en finger ned i jorden og kjenn etter slik at jorden kun er litt fuktig ved vanning, og ikke bløt. Jeg håper dette hjelper din plante til å ha det litt bedre.

    Hedvig Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.