Til seneste kommentar

Plen med mose og ugress! Hva gjør jeg?

Hei. Her ser dere en hage som sårt trenger litt stell. Vi søker derfor råd til hvor vi skal begynne. Det er ikke blitt gjort noe her siden vi overtok huset sensommeren 2020. Hagen har ettermiddagssol

utfordringen er at det nå er mer ugress og mose enn det er gressplen. Det er også et maurproblen her. (Den lille sorte typen)
Vi lurer rett og slett på hvor vi skal begynne

-emilie

Emilie Mørken

Kommentarer

 • Hei Emilie!

  Her har du jo litt å ta tak i! Her hadde jeg begynt med en runde med rive, og løsnet og fjernet så mye av den "døde" torvmatten som mulig. Så kommer vi til det punktet hvor man kan ha litt ulik tilnærming, nemlig å fjerne mose og ugress.
  1. Du kan kjøre på med både ugressmiddel og mosefjerner, som vil hjelpe deg med å drepe mosen og ugresset slik at du enklere kan fjerne det eller
  2. Fjerne det verste av mosen du kommer til for hånd, og satse på at du kan holde den i sjakk ved å fokusere på å få nytt gress til å trives og
  3. Rett og slett la ugresset (jeg ser du har skvallerkål - den er seiglivet) vokse i plenen og klippe det ned med gresset. Dette er faktisk den greieste måten å ta livet av mange typer rotugress på, da du hele tiden fjerner evnen deres til å ta til seg energi fra solen. 
  Her er det jo også mye som er dødt, så det blir en del ettersåing for å få en fin plen igjen. Etter du har fjernet det du kan av dødt gress, ugress og mose, så kan du ha på et tynt lag med ny, god jord, og så på nytt. Pass på å jevne ut bakken i samme slengen om det er noen ujevnheter - det vil du takke deg selv for senere.

  Når det kommer til maur, så er de jo mer irriterende enn de er til noen stor skade. Du blir nok ikke kvitt all maur i hagen, men om de er for nærgående kan du gå på med midler som f.eks. åtebokser. Du kan også bruke dette vannmiddelet, som er spesielt godt egnet til å bruke om mauren holder til i f.eks. plen eller bed.

  Lykke til, og ikke nøl med å ta kontakt igjen om du har flere spørsmål!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.