Til seneste kommentar

Hvorfor får syrinen min hull i bladene?

Hei! Kjøpte en hagesyrin av typen Red WIne hos dere i fjor.
Passet på den og vannet nesten hver dag da jeg hadde fått beskjed om at den trengte masse vann den første tiden. Etter blomstring, utover sommer, høst ble alle bladene hulleste og stygge. Jeg fant aldri noen innsekter/larver på bladene, hverken på overside eller underside. Hva kan jeg gjøre for å unngå at det samme skjer i sommer?

Mvh hilsen nybegynner
Tommy

Kommentarer

 • Hei Tommy!

  Dette høres ut som en typisk skade fra larver som spiser på bladene. Vanligvis er dette larver fra et flygende insekt, som legger egg på planten slik at larvene kan spise av dem før de utvikler seg videre. Siden disse kommer flygende kan det være vanskelig å forhindre, men det er ikke nødvendigvis sånn at de kommer tilbake i år.

  Larvene er som regel aktive rundt skumring og om natten, og er vanskelig å se på dagtid. Jeg har hatt godt hell med å holde larveangrep i sjakk ved å spyle treet eller busken med en hard stråle jevnlig, med en presenning eller annet underlag rundt stammen. Da kan du enkelt fjerne de larvene som faller ned.

  Hvis du kan identifisere hvilken art som angriper treet ditt finnes det noen biologiske bekjempelsesmetoder. Jeg har også hørt at flere har hatt god erfaring med å bruke vår Solabiol insektspray mot larver men om du skal bruke et middel så pass på å aldri gjøre det i sol, da dette vil svi bladene!
  Silje Gartner
 • Hei Silje! Tusen takk for raskt og godt svar!
  Da prøver jeg med spyllng med hard stråle og eller Solabiol når solen har gått ned  😀
  Tommy

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.