Til seneste kommentar

Har jeg planta frukttrærne mine for dypt?

Hei jeg lurer på om jeg burde plante frukttrærne mine høyere, siden jeg grava veldig dypt og bredt, jeg skjønte senere at man ikke skal grave dypt.

2 av dem har jeg satt en del høyere så er ikke så bekymret over de.

De ligger alle på bratt bakke
Shaib

Kommentarer

 • Hei Shaib!

  Det er litt vanskelig å se på bildet, men det kan se ut som de står litt dypt da jeg ikke ser en tydelig del av rothalsen på bildene dine. Rothalsen er jo overgangen mellom stamme og røtter, og skal være over bakken ved planting. Om trærne ikke står altfor dypt så trenger du kanskje bare fjerne litt jord, men ellers ville jeg løftet dem litt før de etablerer seg, så unngår du potensielle skader senere. :-)
  Silje Gartner
 • Hei, jeg planta alle fra potta de kom med med lik linje eller litt over jorda, og rothalsen er kanskje dekket med en 0,5-1cm jord
  Shaib
 • Da går det nok helt fint, men jeg har erfart at trærne noen ganger står litt dypt i pottene de kommer i også. Du trenger nok ikke da å plante dem på nytt, men sørg for at jorden ikke bygger seg videre opp rundt stammen. Du kan også krafse bort enda litt jord på toppen for sikkerhets skyld - rothalsen tåler bedre å stå 5-10 cm over bakken enn å bli begravd.
  Silje Gartner
 • Er dette bra nok? Eller burde jeg plante høyere? Det blir litt synd om de ikke lever lengre enn noen år
  Shaib
 • Disse er fra kirsebærtrærne, men de har røtter på vei til rotstammen tror jeg, skal jeg bare rive meg fram til de slik at rotstammen er bar og ikke under jord?
  Shaib
 • Dette ser veldig bra ut - jeg tror ikke du trenger å gjøre noe mer her, hverken på de hvor rothalsen er veldig synlig eller på de siste kirsebærtrærne. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.