Til seneste kommentar

Hvilken løvfellende hekk har avlange, smale blader?

Den er bare grønn, uten blomster, løvfellende. Busken har avlange smale blader. Blir vel ikke så veldig høy. Står fint og har et mykt utseende. Har dere tips til hvilken hekk dette kan være?
Line

Kommentarer

 • Hei Line!

  Det er jo vanskelig å si uten et bilde, men kan det være en ligusterhekk? Denne blomstrer jo en periode, men det er ikke alltid veldig iøyenfallende. Eventuelt kanskje en type pil? Begge disse brukes som hekk, og har smale, avlange blader.

  Om du har et bilde så kom gjerne tilbake til meg med det!
  Silje Gartner
 • Hei igjen
  Nå har jeg funnet et bilde av hekken. Det er litt utydelig men håper likevel du kan ha en ide.

  Line
 • Ut i fra dette bildet synes jeg at det ligner mer på en slags Spirea. Dette er jo blomstrende busker - har du observert denne en full sesong, og sett at den ikke blomstrer i det hele tatt? Flere sorter blomstrer kun en kort stund. 

  Silje Gartner
 • Mener jeg har sett den fom påsketider. Har aldri sett blomster på den. Kanskje de var veldig små og som du sier blomstret kort.

  Line
 • Det er vanskelig å være helt sikker - Spirea blomstrer ganske rikt, men det kan også være at den nylig har vært beskjært f.eks. og dermed har mindre eller ingen blomstring akkurat det året. Ta gjerne noen bedre bilder av hekken når bladene er på vei, så kan jeg gi deg et mer konkret svar! :-)
  Silje Gartner
 • Hei igjen Line! Jeg har tenkt mer på denne hekken din, og jeg tror det må være en type salix/pil. Jeg kan ikke si sikkert hvilken sort det er, men det er mulig at det er en rødpil (salix purpurea). Du kan jo alltids søke den opp og se om den ligner hekken slik du husker den!
  Silje Gartner
 • Hei og tusen takk for svar. Har søkt den opp nå og det er akkurat denne planten - Salix purpurea 😉
  Tusen takk for flott hjelp
  Mvh Line
  Line

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.