Til seneste kommentar

Hvilken vintergrønn hekk i Trondheim?

Hei,
Vi skal plante en hekk i utkanten av rekkehuset vårt i Trondheim. Den kommer til å stå mye i solen i løpet av dagen. Vi ønsker oss gjerne noe som er tett i løpet av vinteren, kanskje vintergrønt. Trenger noe som er enkelt å vedlikeholde, og som kan holdes fin på en meter høyde ca.
Har dere noen typer hekk å anbefale?
Nina

Kommentarer

 • Hei Nina!

  To vintergrønne hekker som kan fungere hos deg er Barlind, og også Thuja. Thuja tåler de fleste forhold greit, og er glad i sol. Barlind er et flott alternativ om du ønsker noe annet enn Thuja - den trives i sol til halvskygge, og er svært robust og hardfør. Du kan holde begge nede i høyden, men Barlind tåler bedre kraftig beskjæring over tid. Sorten 'Hillii' er fin til opprett hekk!
  Silje Gartner
 • Vi har hund som er glad i å tygge på pinner. Jeg ser både Thuja og Barlind er giftige, hvor giftige er de? Og finnes det noen alternativer som ikke er farlig for dyr?

  Nina
 • De er nok giftige nok til at hunden din ikke bør spise for mye på treverket, men om du fjerner rester etter en eventuell beskjæring så pleier det ikke være noe problem da de fleste hunder ikke spiser på nålene.

  Siden jeg er gartner og ikke har toksikologisk kompetanse så hadde jeg rådført meg med veterinær e.l. om det er mulig at din hund vil spise store plantedeler, da veldig mange planter inneholder toksiner i større eller mindre mengde. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.