Til seneste kommentar

Hvordan gå frem for å plante hekk?

Hei. Vi ser på beplantning av hekk i sameiet. Har sett for oss bøk eller agnbøk. Forstått det slik at agnbøk ikke er helårstett?

Vi ser for oss å plante hekk i aprilmåned, er dette et gunstig tidspunkt?

Hva vil dere anbefale av ferdighekk eller hekk i potte/krukke?

Vi er amatører på feltet, er dette noe vi kan gjøre selv eller anbefaler dere å sette bort jobben? Hva kreves av stell i etterkant? Er det noe som bør tas hensyn til mtp kommende vinter slik at den skal klare seg best mulig?

Anslagsvis trenger vi 40meter hekk. Hva er prisanslag på ferdighekk vs potte? Er det bestillingstid/bør vi være tidlig ute med bestilling?

Kristina

Kommentarer

 • Hei Kristina!

  Det stemmer at agnbøk slipper bladene sine om vinteren, i motsetning til vanlig bøk hvor de blir gyllenbrune men henger på plantene frem til de nye bladene kommer frem på våren.

  Det er ingen problem å plante på våren, men husk at om dere planter på denne siden av sommeren så er det veldig viktig at dere følger opp med vanning gjennom sesongen mens plantene etablerer seg, spesielt om det kommer tørkeperioder.

  Å plante hekk er ikke en vanskelig oppgave, men det kan jo selvsagt være en tung jobb. Dere klarer det nok helt fint selv, men om dere ønsker å sette bort jobben er jo det en mulighet!

  Forarbeid før planting er å grave en renne. Om jorden er tung og dårlig drenert kan det være en fordel å gjøre tiltak for å forbedre forholdene før planting, som å fylle på med ny, god jord. Rennen kan være ca. dobbelt så bred som rotklumpen til plantene, men de skal ikke plantes dypere enn de står i pottene de kommer i. De tåler ikke å stå med jord opp etter stammen.

  Hvis det er et område som er utsatt for vind kan det være lurt å gi plantene noe å støtte seg på, slik at hekken blir rett og fin. Som sagt er det vanningen som er det viktigste å tenke på, spesielt den første sesongen. Det kan være lurt å f.eks. legge en dryppslange langs hekken, så kan dere enten skru den på ved behov eller koble den til en timer. Nå vet jeg ikke hvor i landet dere holder til, men både bøk og agnbøk pleier å tåle en vinter uten for mye stell. Om de står på et utsatt sted kan dere dekke bakken over røttene med f.eks. kokosmatter, løv eller annet lignende materiale.

  Ferdighekk vs. single planter går jo mye på tålmodighet. Ferdighekk er jo nettopp det, ferdig, mens single planter trenger mer tid på å vokse seg til. Prismessig er jeg ikke helt sikker, siden vi ikke har ferdighekk i vårt sortiment, men jeg vil tro at det er billigere å kjøpe single planter.

  For spørsmål om hvorvidt ferdighekk er mulig å skaffe og også pris anbefaler jeg at dere tar kontakt med Johnny Kvernes som jobber med våre bedriftskunder på: johnny.kvernes@plantasjen.no


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.