Hvilken hekk ved Mjøsa?

Hei.
kan dere anbefale en hekk som skal plantes i enden av en rekkehusrekke på fjellesareal for innsynnsskjerming. det ville være supert om det kan allerede være 80-100cm i høyden og hekk som ikke krever mye vedlikehold.
skal plantes i Gjøvik, rundt 350m avstand til Mjøså.
hekk skal plantes bakk hus, ikke mye sol om vinteren, men sol fra kl. 13 - 21 om sommeren.
Så litt på Bøk, Angbøk, Alperips, Tuja og Liguster. Men usikker om hvilke passer best.

Francesca

Kommentarer

  • Hei Francesca!

    Her lengst ned mot Mjøsa burde dere ligge i ca. klimasone 4, men det er ikke langt til man bør regne en sone opp. Av forslagene dine så er det Thuja og Alperips som tåler mest, mens Bøk og Agnbøk også kan fungere men er litt mindre herdige i forhold til vinterfrosten. Thuja er jo den eneste av disse som er vintergrønn, men Alperips kan, med god beskjæring, bli så godt forgreinet at den skjermer også om vinteren.

    Vanlig bøk beholder jo også bladene på vinteren gjennom, men de visner og skifter til en gyllenbrun farge - den dekker altså vinteren gjennom, men er ikke grønn. Er det lunt der du skal plante så er bøk den av disse som greier seg best uten mye lys, men den er litt mindre hardfør i forhold til frost. Den bruker også litt lenger tid på å bli ordentlig tett, da det er en relativt slank hekk.

    Av disse så er det kun Thuja vi selger i høyde 80-100 cm, de andre blir ikke mer enn rundt 40 cm ved kjøp. Thuja og Bøk er også de plantene som vil vokse raskest da de har en gjennomgående stamme og ikke skal beskjæres i høyden før de når ønsket høyde - av disse igjen er det Thuja som vil hindre mest innsyn raskest. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.