Thuja eller bambus som hekk?

Hvilke forslag har dere til hekk som vokser raskt og er vintergrønn.  Står ved en myr og ca 30 meter fra en strand.  Kan være en del vind av og til.
Har tenkt på tuvja og bambus.
Hva er evt prisen pr meter på disse.
Heming

Kommentarer

 • Hei Heming!

  Thuja er jo absolut den vintergrønne hekkplanten som tåler mest og vokser raskest, det er jo en grunn til at den er så populær som den er. Spesielt 'Brabant' er rasktvoksende, men om det er veldig fuktig og dårlig drenert i bakken der du skal plante så vil de fleste planter, også thuja, ikke trives optimalt. Dette kan du jo gjøre noe med før planting eventuelt, ved å sørge for god jord og drenering på stedet.

  Bambus kan tåle fuktig jord bedre da de er veldig tørste planter, men de er ikke veldig glade i for sterk vind da dette raskt tørker ut bladverket. I tillegg er de fleste sorter bambus som selges ikke veldig hardføre, så det spørs litt hvor i landet dette er - er det langs kysten i sørdelen av Norge burde det kunne gå fint, om ikke vinden er for sterk.

  Pris avhenger av størrelsen på plantene du velger, og hvor tett du ønsker å plante. Man regner gjerne ca. 3 planter per meter. Du finner våre tre størrelser av thuja brabant her med priser, om du klikker inn på hver størrelse får du også opp rabatter ved kjøp av x antall.

  Vi selger noen forskjellige sorter bambus, men den vanligste er Gullrørsbambus 'Rufa' som er herdig til sone 4. Her kan du få små planter til 149,- eller litt større planter til 399,-.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.