Hengande plante

Hei! Eg kjøpte ei hawaiirose og ein dolce vita for ei veke sidan, men dei heng no med blada og dolce vita har til og med krølla blada sine. Eg lurar på om eg har overvatna dei eller om dei ikkje toler litt gjødsel? Det står på sida dykkar at dei ikkje skal vere tørre, så eg vatna dei med litt gjødsel (som var vatna mykje ut) da dei vart tørre. Gjødslet er rekna for planter, men er gamalt, likevel skulle det visst ikkje ha noko å si sa sambuaren min. Kva gjer eg no? Kjem dei til å døy? Det ser dystert ut, sjå bilde.
Astrid

Kommentarer

 • Hei Astrid!

  Så kjedelig at plantene dine ikke ser ut til å ha det så bra. Ved første blikk ser de jo tørste ut - har du sjekket at de ikke har tørket for mye opp siden forrige vanning?

  Hvilken gjødsel brukte du og fulgte du doseringsanvisningen? Var det først etter vanningen med gjødsel som de begynte å henge?
  Silje Gartner
 • Begge plantene er temmeleg våte i jorda, så da må det handle om for mykje vatn. Elles har det vore varmt i vêret, og det kan vere at dei har fått for mykje sollys. Eg trudde kanskje dei kom til å tole sola og varmen, sidan dei er tropiske planter. Dolce vita har ikkje stått i vindauget, men det har hawaiirosa. Viss det handlar om varme og overvatning, vil dei klare seg om dei ikkje får noko meir av dette no? 

  Gjødsla eg har nytta er universal gjødsel frå Coop, eg har nytta mindre enn det som står at eg skal bruke. Eg veit ikkje om det er eit gjødsel eg skal unngå? Det fungerer fint på orkideen min i kvart fall.

  Trur du dei kjem til å døy? Eg snakka med ei på plantasjen i dag for å høyre om kva eg burde gjere, men det verka som at ho ikkje visste noko. Ho meinte at Dolce vita ikkje såg bra ut, men eg tykkjer no at begge plantene er slappe. Eg vil veldig gjerne prøve å berge dei, om ikkje det går vil eg gjerne få vite korleis dei skal bli stelt med. Eg har prøvd å fylgje det som står på nettsida, og hatt dei på badet om natta for at det ikkje skal bli for kaldt til dei.
  Astrid
 • Takk for informasjonen!

  Jeg tror ikke det er skader av sol, for sviskader viser seg ganske tydelig i bladverket. Jeg tipper at det kan være overvanning som er årsaken her, fra det du forteller.

  Forsøk å la plantene tørke opp en del før du gir dem mer vann, men vær litt forsiktig med Hawaiirosen da denne er litt følsom hvis den blir for tørr. Dolce Vitaen tåler å tørke en del, så denne kan du godt la bli en god del tørrere før du gir mer vann. Forhåpentligvis har det ikke gått så langt at røttene er skadet - vær tålmodig noen dager, og se hvordan de utvikler seg. Oppdater meg gjerne. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.