Til seneste kommentar

Kan jeg redde bonsaifikenen min?

Hei mitt tre har mistet alle bladene og jorden lukter mugg når jeg vannet. Er det håp?

Carina

Kommentarer

 • Hei Carina!

  Det ser jo dessverre ikke veldig lovende ut. Er det lenge siden treet mistet bladene? Det er ikke sikkert at det er for sent, men det er en stor jobb som må gjøres for å sjekke tilstanden og få den på bedringens vei, uten at jeg kan garantere at du klarer det.

  Det første du kan gjøre er å skrape litt i barken for å se om det er liv i stammen.
  Om det fortsatt er liv ville jeg tatt den ut av jorden den står i og tatt en titt på røttene - er de skader og råte på mye er det sannsynlig at den ikke vil klare seg. Når treet ikke har blader, drikker det også ekstremt lite og det kan være fort gjort å overvanne, som igjen vil skade røttene. Hvis røttene ser friske ut ville jeg plantet den over i en litt tørrere og godt drenert jordblanding.

  Deretter kan du forsøke å gi den en god beskjæring for å få den til å bryte på nytt. Mange av de små, tynne greinene kan være tørre og døde, disse kan du bare fjerne i såfall. Hvis du har kommet så langt og forsikret deg om at planten er i live og at røttene er friske må du gi den en så lys plassering du kan - gjerne i et vindu, eller med vekstbelysning gjennom vinteren.

  Som sagt er det en stor sjanse for at disse tiltakene ikke er nok til å redde planten, men om du ønsker å gjøre et forsøk så kan du jo det - er du veldig heldig kan det få resultater. Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.