Til seneste kommentar

Hvorfor mister min Hoya Carnosa blader?

Min HC mister blader. De blir lys grønn, deretter lys brun før de faller av. Vanner med gjødsel annenhver uke om den trenger vann. Stenglene er lange og ca halve stengelen er uten blad. Hva skjer med den?
Aud

Kommentarer

 • Hei Aud!

  Når blader blir lys grønne og så gule er det gjerne et tegn på næringsmangel - det kan enten være fordi de ikke har fått gjødsel på lang tid, men det kan også være fordi de ikke klarer å ta til seg næring fra jorden. Dette skjer om røttene har tatt skade, som oftest av overvanning.Det kan også være en reaksjon på lite lys over tid.

  Blader som blir gule og deretter faller av er nesten alltid et tegn på overvanning. Dette kan skje hele året men plantene er spesielt utsatt for overvanning på vinterstid og etter en omplanting

  Om vinteren får plantene mindre lys og er ikke i lite eller ingen vekst. Derfor bruker de mindre energi og drikker også mindre. I perioden ca. september-mars trenger planten derfor som regel en god del mindre vann og næring enn på sommerhalvåret.

  Det høres ut som du er forsiktig med vanningen, men det kan være at den har fått ett eller flere tilfeller med vann som ikke har drenert bort i tide. Du kan med fordel ta en titt på røttene og se etter råteskader - hvis det er rotråte kan du redde planten ved å fjerne de råtne delene før den sprer seg til alle røttene.

  Lykke til!


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.