Til seneste kommentar

Hull i mispellhekk - hva gjør jeg?

Jeg har fått store huller i min svartmispel Hekk som er minst 20 år gammel. Hvordan kan jeg reparere dette. Er det best å skjære hele hekken ned og la den vokse opp igjen ,og bør jeg da plante nye skudd i hullene eller former hekken seg fint selv igjen i løpet av noen  år.
Bjarne

Kommentarer

 • Hei Bjarne!

  Er det hull fordi enkeltplanter har dødd, eller er det hull pga. dårlig beskjæring eller greiner som har fryst/blitt skadet? Har du mulighet til å sende et bilde av hekken slik at jeg kan vurdere denne saken best mulig? :-)
  Silje Gartner
 • enkeltplanter er døde av ukjent årsak  Jeg har klippet døde greiner av og prøvd å "veve" inn friske greiner. men det ble ikke bra,
  Bjarne
 • Takk for bilde!

  Her tror jeg nok at du bør gi den en kraftig beskjæring så den kan starte på nytt, siden den uansett ser litt glissen ut inni på bildet ditt. Om det blir like tett som før kan jeg ikke si da jeg ikke ser mellomrommet mellom hver plante, men det vil nok gi det beste resultatet her da det er strenge restriksjoner på denne planten da den er invasiv, og de fleste sorter er per i dag ikke å finne. Ellers kunne nok en kraftig beskjæring + supplering vært det beste, men jeg vet ikke om det lar seg gjøre der du bor. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.