Til seneste kommentar

Hvorfor får min fiolinfikus brune flekker på bladene?


Hva er galt med planten min? jeg kjøpte den i januar på plantasjen.
Amalie

Kommentarer

 • Hei Amalie!

  Dette er jo en stressrespons på en eller flere forhold som planten misliker. Denne typen flekker kan typisk komme av blant annet ujevn vanning, men også tørke, tørr inneluft eller om den har blitt utsatt for kulde.

  Her hadde jeg sjekket jorden i første omgang. Er den veldig våt, eller kan det være at du har vannet litt for mye eller ofte tidligere? Nå om vinteren er det spesielt viktig at jorden får tørke lett opp hele veien ned til røttene før du gir den mer vann, da plantene drikker mindre i vintermånedene.

  Hvis du tror det kan være forårsaket av tørke eller tørr luft blir løsningen å vanne mer jevnlig, og om den står i nærheten av en varmekilde kan den gjerne få en ny plassering mens disse er i bruk. Å plassere flere planter samlet om vinteren er også en god måte å hjelpe dem med å opprettholde en høyere luftfuktighet rundt seg.

  Hvis flekkene skyldes et kuldesjokk får du ikke gjort så mye før planten er ferdig med å "stresse". Hvis du vet at det er noe trekk i nærheten av der den står kan du flytte den, men utover det kan disse flekkene fortsette å utvikle seg en liten stund om kulde er årsaken.

  Lykke til! 


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.