Hva skjer med calatheaen min?

Jeg husker ikke hva den heter, men jeg har bilder som jeg tror dere kjenner den igjen.. Hvorder er planta mi sånn, hva skjer..?
Aud-Berith

Kommentarer

 • Hei Aud-Berith!

  Mente du å legge til et bilde? Det har ikke dukket opp her hos meg! Forsøk gjerne på sende det på nytt, så kan jeg gjøre en vurdering av planten din. :-)
  Silje Gartner
 • Aud-Berith
 • Aud-Berith
 • Aud-Berith
 • Takk for bilder!

  Dette er en Calathea, og de er ikke glad i for tørr luft eller for sterk sol. Det kan se ut som om planten din reagerer på en eller begge av disse, da får den raskt tørre kanter eller sviskader på bladverket. Den stripen som har revnet midt på bladet på siste bilde ser derimot bare ut som en "mekanisk skade", altså at den har revnet fordi noe eller noen har vært borti den.

  For å motvirke tørr luft bør denne ikke stå i nærheten av varmekilder som er påslått om vinteren. Hvis du bruker f.eks. varmepumpe så kan det faktisk være greit at den ikke står i samme rom i det hele tatt, da varmepumper spesielt tørker ut luften mye. Nå når solen kommer tilbake bør den heller ikke stå i et vindu hvor solen steker store deler av dagen, men heller litt inn i rommet eller i et vindu som bare får litt eller ingen direkte sol i løpet av dagen. Bladet som er blitt gult vil ikke bli grønt igjen, så du gjør planten en tjeneste om du bare klipper det av. :-)
  Silje Gartner
 • Tusen takk for svar❤️ Vi har ikke varmepumpe, men guldvvarme.. Det står på hele vintern i alle rom. setter jeg planta inn på soverommet hvor det ikke er varme på i det hele tatt hele året, kommer jeg å glemme å vanne.. Så flink er jeg.. 😇 Jwg skal klippe av bladet sommer gult😊 Finner ikke det gule bladet.. 🙈
  Aud-Berith
 • Jeg forstår! Da kan du gjøre andre tiltak for å forbedre forholdene for planten - du kan sette flere planter sammen, gi den en jevnlig dusj eller plassere en skål med vann under planten. Da vil vannet fordampe over tid, og øke luftfuktigheten der planten står.

  Det kan være lyset som skinner gjennom og gjør det ekstra gult på bildet, eller så kan det ha skrumpet inn allerede - det er ikke så farlig, men det er fint om du fjerner blader som blir gule eller for tørre hele veien, da disse bare stjeler energi fra planten uten å gi noe tilbake. :-)
  Silje Gartner
 • Tusen takk for svar, nå blir det bra for planta mi😁❤️
  Aud-Berith

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.