Til seneste kommentar

Hvilke vekster sammen med rose "the fairy"?

Hei,
Vi har et område hvor vi ønsker å plante rosen "The fairy". Sørlandet, mye sol. Hvilke vekster kan være fine å plante sammen med rosen i et bed; både slik at rosen trives bedre og for å gjøre bedet mer "fyldig"? Rosene er tenkt plasser til venstre for lyshuset. Hvor mange roser bør en ha/hvordan bør de plasseres?

Hans

Kommentarer

  • Hei Hans!

    For et hyggelig området dette blir! Nå ser jeg jo ikke hvor stort området er, men 1 stk 'the fairy' kan bli 80-100 cm i diameter, og roser burde ikke plantes altfor tett da de fort kan få f.eks. soppangrep om de ikke tørker opp raskt nok. Kan det stemme at 3-4 stk planter blir riktig her, eller er området mindre enn det ser ut til å være?

    Andre planter som trives med roser er for eksempel lavendel, eller stauder som prydkattemynte eller løytnantshjerte. Om du vil gå for en sesongplante kan også pelargonia gå fint med roser!

    Når du planter mindre planter som stauder så tenk at du skal gruppere hver sort, og ikke spre én og én plante rundt i bedet. En gruppering på 3-5 stauder per gruppe fungere veldig fint for mindre bed!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.