Til seneste kommentar

Hvilken klatreplante skal jeg velge til et gjerde?

Vi har en stor terrasse i front av leiligheten. Rekkverket på terrassen har spiler, så vi ser at det er behov for å skjerme for innsyn. Vi har fått lov til å plante noe på utsiden av rekkverket, hvor det er gressplen. Men hva bør vi velge? Det bør være noe som skjermer for innsyn hele året, noe som ikke vokser seg større enn 1,5 meter (evt kan klippes), noe som liker å vokse inntil et rekkverk av spiler og som tåler sol fra morgen til kveld. Klatreplante eller busk er like fint. Setter pris på svar :-)
Tuva

Kommentarer

 • Hei Tuva!

  Takk for ditt spørsmål.

  For at du skal ha en klatreplante som innsynnsskjerming så krever det at du har ribber som er både horisontale og vertikale, om ikke så blir det vanskelig for planten å ta seg oppover. Alle klatreplanter vokser seg mye høyere en akkurat 1-1,5 meter så velger man denne typen av vegetasjon krever det en del vedlikehold,fremforalt beskjæring.

  Forslag på klatreplanter som trives i solrik beliggenhet er (disse er ikke vintergrønne):


  Busker kan også være et alternativ og her kan man også velge en vintergrønn busk om man ønsker. Undre følger forslag på vintergrønne busker til en solrik beliggenhet og som går å formklippe d.v.s justere høyden:

  Miriam Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.