Hvilken type jord til oliventre?

Hei. Jeg skal potte om et oliventre. Hvilken type jord bør jeg velge? Kan jeg benytte vanlig gjødsel ved vanning om sommeren? Hvor viktig er det med citrusgjødsel?  Treet har mistet mange blader i vinter. Det har stått lyst, med temperatur ca 15 grader. KAn det være pga for liten potte?

Kommentarer

  • Hei Tonje!

    Til oliventrær kan du med fordel bruke middelhavsjord. Du trenger ikke bruke citrusnæring til oliven da dette ikke er en sitrusplante - om du har en annen type universal gjødsel eller hagegjødsel, så kan du bruke disse også til oliventreet ditt. Unngå derimot å bruke veldig kalkrik gjødsel som f.eks. plengjødsel.

    Det er ikke uvanlig at oliventrær mister blader gjennom vinteren. Selv om det har stått så lyst som mulig så er det begrenset med naturlig lys her i nord i vintermånedene, og treet vil da slippe blader for å spare energi. Det kan også være en reaksjon på at treet står trangt, men jeg tipper at mangel på lys også er en faktor. Når den får bedre tilgang til lys og næring fremover så vil du nok se at bladene kommer tilbake!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.