Til seneste kommentar

Hva er disse hvite insektene, og hvordan blir jeg kvitt dem?Jeg har oppdaget disse små hvite innsektene på planten min. Hvordan blir jeg kvitt dem?
Sunniva

Kommentarer

 • Hei Sunniva!

  Her ser det dessverre ut som du har fått ullus på planten din, som er en av de vanligste skadedyrene vi ofte får på inneplantene våre.

  Det første du bør gjøre er å fjerne eller klemme i hjel de dyrene du ser. Du kan også gjerne gi planten en litt hard dusj før du behandler den med et middel for å ta livet av eventuelle gjenværende dyr. Du kan kjøpe et ferdig middel i en butikk, eller du kan lage ditt eget av ting du kanskje allerede har hjemme. Det finnes mange varianter av disse hjemmelagde midlene, og det vanligste er å bruke en blanding av grønnsåpe og vann. Ullus er derimot litt tøffere enn mange andre skadedyr, så du kan gjerne også blande i litt rødsprit for akkurat disse - det er ikke alle planter som tåler rødsprit så godt, så jeg anbefaler å gjøre en liten test før du eventuelt behandler hele planten med denne.

  Om du velger å bruke denne miksen så blander du ca. 2 deler vann, 2 deler såpe og 2-3 deler rødsprit, eller mindre om planten ikke tåler dette godt. Du må dekke så mye av planten som mulig med middelet, og gjenta prosessen ca. hver 3-5 dag i 3-4 omganger, eller til du ser at skadedyrene er borte. Om planten har stått i nærheten av andre planter kan du vurdere om du også vil gi dem en forebyggende behandling.

  Ikke spray plantene med disse midlene om de står i sol, da blir de fort svidd.

  Her kan du lese mer om skadedyr: Skadedyr på inneplanter - slik blir du kvitt dem

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.