Til seneste kommentar

Hvorfor er bladene til planten min så myke og livløse?

Da jeg kjøpte den - og hvordan den ser ut nå :/


Jeg fikk denne planten i oktober, da bodde jeg i en leilighet med lite lys og bladene begynte å falle av. Siden April så bor jeg i en leilighet med mye lys. Hadde håpet på at dette vil hjelpe men dessverre så ser den fortsatt ikke så frisk ut. Bladene er myke og har mista fargen sin. Heldigvis så kommer det ut nye blader, men den ser fortsatt ikke ut som den skal.. hva kan dere anbefale? 😀

Sandra

Kommentarer

 • Hei Sandra!

  Sannsynligvis så er det "tørke", på den ene eller andre måten. Dette er jo en plante som holder mye væske i bladverket, og skal derfor ha svært lite vann. Den tåler å stå tørr lenge, men det kan også blir for lenge om du vanner den svært, svært sjeldent. Det kan føre til at bladene mister væske og blir myke og slappe.

  De samme symptomene kan derimot komme også om den har fått for mye vann. Om den står, eller i en periode har stått, i fuktig jord som ikke har tørket opp i tide, så kan røttene ha tatt skade. Da starter det gjerne en råte fra røttene, som også kan gå på stammen. Dette skjer langsomt og kan være vanskelig å oppdage før det er for sent - om dette har skjedd, så er planten ikke lenger i stand til å ta til seg vann og næring. Den "tørker" da inn, selv om du vanner den. Tidlige symptomer er blader som faller av.

  Her hadde jeg i første omgang sett på røttene, og på stammen så langt ned som du kan - finner du råte her, så kan det beste rett og slett være å forsøke å ta stiklinger av den.

  Er den derimot bare for tørr, så vil det hjelpe å vanne den - forsiktig, og med en tørkeperiode mellom hver vanning. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.