Til seneste kommentar

Hvorfor får jeg ikke sitroner på treet mitt?

Hei. Jeg kjøpte ett sitrontre på Plantasjen, det virker til å trives godt. Kommer mye nye blader og det blomstrer. Det som skjer er at når blomsten avblomstrer og det ser ut til å komme en sitron, så vokser den ikke mer og til slutt faller det som skulle blitt en sitron av. Hva kan grunnen være? Treet står lyst i vindu mot sør, planten vannes en til to ganger pr uke og har startet gjødsling i midten av mars.
Anne

Kommentarer

  • Hei Anne!

    Min første tanke er at det er et problem med pollineringen. Hvis treet står innendørs så kan du måtte hjelpe det med pollinering, da insektene og vinden som vanligvis gjør jobben ikke kommer inn til deg. Du kan gjøre det nøye for hånd med f.eks. en pensel, men vanligvis holder det å "riste" planten lett noen ganger mens den blomstrer for å simulere lett vind.

    En annen mulighet kan være at treet rett og slett ikke har energi til å bære frem fruktene. Du gir det jo en så god plassering som du kan, men selv om det er mer sol nå enn det har vært på en stund så er det ikke like varmt og solrikt som en sitron gjerne ønsker. Dette er planter som naturlig vokser i svært varme og lyse omgivelser, og fruktene trenger mye lys og varme for å utvikles på best mulig måte - den trives jo aller best i drivhus her i nord.

    Lykke til med neste blomstring!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.