Til seneste kommentar

Hvorfor mister bjørkefiken bladene?

Jeg har en bjørkefiken som mister alle bladene sine. Hva er galt?
Plantasjen

Kommentarer

 • Faktisk er det ikke uvanlig at Bjørkefikuser mister bladene, spesielt i de mørke periodene av året! Dette skyldes vanligvis mangel på lys, mengde vann og tørr luft innendørs.

  Vær ekstra nøye med å kjenne på jorda før du vanner. Benjaminfikus ønsker å bli vannet når den nesten har tørket opp, men blir den for tørr kan den begynne å felle bladene. Det kan lønne seg å også gi den litt ekstra lys, spesielt i de mørkere månedene.

  Å dusje den øker også fuktigheten, noe de fleste av våre planter innendørs har godt av. Ikke gi opp planten din ennå, så lenge du føler at grenene er spenstige og myke, kan den begynne å gro igjen.
  Jennie
 • Jeg setter de i et kjøligere rom på vinteren. Da feller den ikke like mye blader 😀
  Gunn
 • Kan det være at den trenger gjødning eller har fått en sykdom? Min har også mistet nesten alle bladene.. Kan det hjelpe å beskjære den?
  Gro Viste
 • Hei Gro!

  Hvis du ser flekker eller annen skade på bladverket før det faller av så kan de jo være en sykdom, men det er ikke veldig sannsynlig. Som min kollega skrev tidligere, så er det veldig vanlig at bjørkefiken mister mye bladverk når den ikke får tilstrekkelig med lys. En liten beskjæring kan stimulere planten til å bryte på nytt, og hvis greinene har tørket inn så er det uansett bare å fjerne dem. For at den skal klare å få frem nye blader må den derimot ha en plassering med godt med lys, uten at det er direkte sollys store deler av dagen. Gjødsel nå i vekstsesongen vil hjelpe på vei!
  Silje Gartner
 • Takk for svar💚 Får se om det hjelper😉

  Gro

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.