Til seneste kommentar

Kan jeg bruke hydrogenperoksid 3% til plante?

Hei. Jeg har flyttet min alocasia frydek variegata fra jord til lechuza pon for ca. 1 uke siden. planten har mistet en del blader. Sikkert har fått flytte sjokk. Jeg vil ikke at røttene blir skadet. Så lurer på om jeg kan blande hydrogenperoksid 3% sammen med vann og vanne godt i gjennom i planten?!

Hilsen
Noushin
Noushin

Kommentarer

 • Hei Noushin!

  Jeg har ikke personlig mye erfaring med å bruke hydrogenperoksid på plantene, men jeg vet at det blant annet brukes mot råte i røttene.

  I dette tilfellet tror jeg ikke det er dette som er problemet. Råte rundt røttene oppstår gjerne av for mye vann/dårlig drenert jord, og hvis du ikke så råte eller annen skade på røttene ved ompottingen så burde ikke dette oppstå i et så godt drenert vekstmedium som pon.

  Alt planter, og spesielt Alocasia i vinterhalvåret, mister blader er helt naturlig. Skjer det etter en ompotting er det nok som du sier et resultat av stresset ved selve ompottingen, men jeg hadde ikke vært bekymret enda hvis røttene var friske når du pottet om. Det er normalt at planter sturer litt rett etter en forandring i tilværelsen.

  Om du er bekymret for at planten kan ha fått med seg sopp som kan føre til rotråte fra forrige vekstmedium så er det ikke noe i veien for å bruke hydrogenperoksiden forebyggende om du ønsker det, men sannsynligvis er det tålmodighet og hvile på et lyst, lunt sted som planten trenger mest for å komme seg. 

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.