Til seneste kommentar

Bruke hydrogenperoksid til planter

Hei, jeg har hørt at hydrogenperoksid 3% er bra for plantene. Hvordan bruker man det og hvor kan man få tak i det til plantene?
Kan man bruke det som selges på apoteket?
Sofie

Kommentarer

 • Hei Sofie!

  Det er et bra spørsmål! For en frisk plante så er hydrogenperoksid ikke noe du behøver og risikoen blir da istedenfor at du også skader nyttige bakterier som planten din behøver. Visse bruker det derimot for å behandle råtelse eller når de skal flytte en plante mellom ulike plantemedium.

  Når det kommer til andre brukerområder finner jeg ingen belegg for at det skulle være til nytte på måter du ikke ellers kan oppnå på annen måte. Vi har næring for bra tilvekst eller perlite for luftig jord.

  Lykke til! :-)
  Jennie Gartner
 • Hvor får man tak i det?
  Sofie
 • Mener du hydrogenperoksid? For bruk innen plantepleie så tørr jeg ikke si noen spesiel sort som kan fungere uten å skade planten eller deres nyttige bakterier.

  Men jeg er sikker på at det finnes entusiaster som selv bruker middelet online som kan hjelpe deg med å finne en bra forhandler!


  Jennie Gartner
 • Hei Sofie 😀
  Man kan bruke Hydrogenperoksid kjøpt på apotek til å vaske/rense feks potter man har liggende hvis den skal få en ny beboer.
  Man kan og bruke det til å rense røttene hvis man har mistanke om noe sykdom/insekter som er på planten og som ikke skal være der. Du kjøper denne fra apoteket og blander litt i vannet før bruk. Husk å skylle av røttene etter bruk før planten går tilbake i potten med fersk jord.
  Lykke til 😀
  digitalkamran
 • Tusen takk! 😄
  Sofie

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.