Til seneste kommentar

Japankorsved som får brune tupper og visne blomster

Jeg lurer på hvorfor plantene mine mister blomster og får brune tupper på bladene, jeg har plantet de etter anbefalinger fra en ansatt på plantasjen. Og hvor mye vann skal den ha? Jeg har forsøkt å vanne store mengder og småe mengder, men det hjelper ikke..
Kent

Kommentarer

 • Hei Kent!

  Forstår jeg det riktig at denne er nyplantet i år?

  Det er vanskelig å si uten å se planten men jeg tipper at blomstene kanskje bare er ferdige, og visner ned naturlig. Brune tupper eller flekker på bladene kan komme av tørke, men også av solskader. Det kan kanskje være at den ikke fikk vent seg til solen like langsomt som den trengte før den ble plantet - om det bare er noen tupper så vil nok det gå seg til etter hvert.

  Ellers så trenger nyplantede planter hjelp med vanningen når det er varmt og tørt, men da er det best å gi dem mye men med litt større mellomrom. Da utvikler plantene sterkere røtter. De bør altså få en god gjennomvanning per gang, minst 30 mm, men så burde det holde med et par vanninger i uken. Står de i lite jord, eller i potte, tørker de raskere og må vannes oftere.

  Send meg gjerne et bilde av planten for best mulig vurdering. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.