Til seneste kommentar

Japansk blodlønn (Acer palmatum) har ikke kommet etter vinteren, er det håp?

Hei,Jeg har hatt en japansk blodlønn over ca. 3 år, som har levd fint og hatt god vekst. Høsten som var, flyttet jeg og treet ble med. Gjennom vinteren og tidlig vår har jeg kanskje ikke vært veldig god til å vanne, men treet har stått i en isolert potte utendørs, noe den har overlevd før.
Jeg stusset her for litt siden over at treet ikke har fått noen blader, tidligere er den i full blomst (hvis man kan bruke det begrepet om blader) tidlig i mai. Ved nærmere inspeksjon viser det seg at alle knopper har tørket ut. Jeg har klippet av en tynn gren og innsiden av grenen er lys gul/grønn. Ellers ser treet (stammen og grener) fine ut og ikke uttørket.
Er det håp for treet mitt? Vil det blomstre igjen? Har du noen tips til hva jeg evt kan gjøre?
Setter stor pris på hjelpen!
Magnus

Kommentarer

 • Hei Magnus!

  Så leit at treet ditt ikke har kommet enda!

  Er det potten på bildet som treet overvintret i? Den er jo litt liten i forhold til å beskytte røttene mot frost, og det var en lang og kald vinter de fleste stedene i landet. Det er mange lignoser som har slitt litt ekstra i år, og enten tatt kvelden eller blitt satt tilbake i veksten.

  Om det fortsatt er grønt under barken så er det fortsatt liv og håp, men treet har kanskje fått seg en støkk ila vinteren og er litt treigere enn vanlig. Gi det lys, vann og tålmodighet - forhåpentligvis vil det bryte om ikke lenge. :-)
  Silje Gartner
 • Hei og tusen takk for svar!
  Ja, det er potten den har overvintret i, men potten var også pakket inn i en vinterpose (isolert pose) fylt med tørt løv og stående på isoporplater.
  Har gjort det samme føruten problem, men som du skriver har det jo vært en relativt hard vinter i Oslo
  Så vidt jeg kan se er det grønt under barken. Annet en å vanne godt, er det noe annet jeg burde gjøre. Burde jeg for eksempel fjerne de uttørkede knoppene?
  Magnus

  Magnus
 • Da kan den kanskje komme, men det er også mulig at den likevel er på vei til å dø. Gi den en liten beskjæring ned til der hvor det er liv/fjern alt som er tørt og dødt, så kanskje den vil klare å bryte på nytt. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.