Til seneste kommentar

Jeg skal rydde opp i plenen min - hvordan går jeg frem?

Hei. Har kjøpt 20 sekker med topp dressing, glemte å spørre dere om råd, fremgangsmåte, så jeg gjør det her, og håper på svar. Har ca 200 kvm plen som stort sett består av mose og kløver samt gress. Akershus, plenen er vestvendt. Dette har jeg tenkt å gjøre straks.
1. klippe plenen
2. har kjøpt plenlufter, vertikalskjæring.
3. raking/fjerning av ugress moserester.
4. legge Toppdressing
5. sår gressfrø
6. vanning.

Spørsmål: før punkt 2 bør jeg benytte granulat plen-rens som jeg ser dere har, eller er det undødvendig når plenen skal vertikalskjæres?

Jørn

Kommentarer

  • Hei Jørn!

    Det høres jo ut som om du har en god plan her, men et lite tips til punkt 6: Ikke vann for mye, da skjemmer du bort gresset og det nye gresset vil være i dårligere stand til å finne vann selv. Frøene spirer raskere med fuktighet, men vann heller mye og sjeldent, enn ofte og lite. Det beste gresset er det som spirer og vokser på regnvann, om det er mulig.

    Plenrensen kan hjelpe deg å bli kvitt f.eks. kløveren, som ellers er litt seiglivet. Jeg er derimot en fan av å unngå ugressmiddel der det lar seg gjøre, og ugress i plenen holdes best i sjakk med jevnlig klipping - det tåler gresset, men ikke ugresset. Kløver er jo unntaket her, da disse klarer seg gjennom mye, så det spørs hvor mye du misliker at de deler litt plass med plenen din. Jeg hadde uansett gitt plenen så gode forhold som mulig etter denne jobben, og sett an om du kan la være.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.