Til seneste kommentar

Jeg skal så gress - hvordan går jeg frem?

Hei

Jeg skal så gress og blir usikker på hva jeg skal gjøre utifra det jeg leser. Området det er snakk om er nå bart og det er første gang det skal sås gress der. Jeg har raket bort løv etc og området er klart.

Nå vurderer jeg å bruke toppdress på plenen etter at jeg har brukt rake og " skapt litt liv der igjen". For så deretter å legge på med gressfrø men usikker på hva slags type.

Kan dere hjelpe meg? 😀

Mvh
Karolina

Karolina

Kommentarer

 • Hei Karolina!

  Det høres jo ut som om du er på god vei! Det er viktig med et godt grunnarbeid før såing, for å sikre at gresset trives når det begynner å vokse. Gress vil jo ikke ha kompakt jord, men heller en jord som er litt løs og som drenerer bort overflødig vann. Det er jo godt mulig at jorden du har allerede fungerer helt fint, men det kan jo være greit å sjekke/løsne topplaget noe. Husk å planer ut overflaten før såing, så unngår du en ujevn plen som er utfordrende å klippe.

  Toppdress bidrar jo både til å gjødsle men også å gi jorden en bedre struktur. Du kan fint bruke denne nå ved såing, men du kan også bruke den senere når gresset har vokst seg til. Litt gjødsel mens gresset etablerer seg er bare fint, så lenge det ikke blir så sterkt at det svir de unge røttene.

  Hvilke plenfrø du velger avhenger litt av hva slags gress du vil ha, og om det er noen spesielle utfordringer. Har du utfordringer med skygge så finnes det blandinger som er spesielt tiltenkt en skyggefull plen - skal plenen brukes mye (f.eks. av barn som leker eller spiller ball ofte) så kan vår Premium-pakke fungere, da denne er mer slitesterk. Har du ingen spesielle utfordringer så hadde jeg gått for Villa, som er vår mest populære blanding. Denne er slitesterk og tørketålelig, og fungerer kjempefint for normal bruk.

  Du kan lese mer om såing av gressplen her: Så plen - slik lykkes du
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.