Til seneste kommentar

Kan jeg bruke kaffegrut til karse?

Jeg lurer på hvilke plantetyper som påvirkes av kaffegrut og ikke. Jeg lurer også på om dere tror det er mulig å utføre en studie på vanlig karse, med og uten tilsetning av kaffegrut, og se om det har noen påvirkning. Eller vil karsen vokse for raskt (og likt) uavhengig av denne påvirkningen tror dere?
Maria

Kommentarer

  • Hei Maria!

    Det er absolutt et interessant spørsmål!

    Det har vært mye diskusjoner rundt bruken av kaffegrut som gjødsel gjennom årene, hvor mange sverger til det mens andre mener at nikotinen i kaffe kan påvirke plantene negativt. Jeg holder en knapp på de som sier at selv om gruten inneholder mange av de næringsstoffene som plantene trenger, så er ikke disse næringsstoffene nødvendigvis tilgjengelige før gruten har blitt brutt ned. Derfor kan det være at den kan fungere som gjødsel ute i levende jord, men i den "døde" jorden vi bruker til f.eks. inneplantene våre vil det nok ikke ha en veldig stor effekt.

    Jeg tror derfor ikke at karsen vil påvirkes i noen større grad om du bruker kaffegrut eller ikke, ved mindre du bruker en levende jord med grut som allerede er brutt ned - men det er selvfølgelig alltid spennende med et eksperiment!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.