Kirsebærtre eller annet tre?

Hei - vi har en liten hageflekk i Oslo, hvor vi gjerne vil ha et tre i et hjørne. Det er en hage i et nybygg, så det er ikke veldig dypt nedover. Tenker å bygge opp med en kasse eller lignende så det blir dypere. 
Har dere noen tips til trær som ikke trenger veldig stor plass til store røtter, men som gjerne kan bli noen meter høye og gi skjerming? Det er sol noen timer på ettermiddagen. Drømmer om et kirsebærtre, er det mulig tror dere? Det er ganske skjermet hvor treet skal stå.
Åshild

Kommentarer

  • Hei Åshild!

    Er det et japansk kirsebærtre du tenker på, eller et kirsebærtre som bærer frukt? Frukttrærne blir jo ofte ganske store, avhengig av hvilken sort du velger, så disse vil kreve en del plass til røttene sine. Japanske kirsebærtrær kan du derimot finne i mange varianter, blant annet podet på stammer som ikke vokser noe særlig. Om området treet skal stå er skjermet og lunt kan f.eks. et hengekirsebærtre fungere fint - dette vil holde omtrent den høyden du kjøper det i, men vokse nedover og dermed gi god skjerming.

    Til mindre trær generelt er minst 1 m med jord det beste, men om du har 50-70 cm så kan de som er saktevoksende og litt mer hardføre klare seg. Et annet alternativ kan f.eks. være en type selje/salix, som tåler mye. Disse kan egne seg spesielt om det ikke er mer enn noen få timer med sol på stedet, kirsebærtrær trives best i full sol.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.