Til seneste kommentar

Hvilken klatreplante på nordvendt vegg?

Hei,

jeg har en pergola med en tett vegg på nordsiden. Jeg ønsker å plante ett par klatreplanter på baksiden for å få bygget til å gå litt mer i ett med omgivelsene.  

Veggen får masse lys gjennom hele dagen vår/sommer/tidlig høst, men ikke direkte sollys. 

Har lurt på å plante ett par klatrehortensia bak veggen. Kan det fungere? Må de også bindes opp? Eller vil de finne sin egen vei etterhver
Maren

Kommentarer

  • Hei Maren!

    Klatrehortensia kan absolutt fungere her. De kan trenge hjelp til å "begynne" klatringen, men så vil de klatre selv. Det er verdt å merke at klatrehortensia klatrer med "sugekopper" og setter seg veldig hardt fast i det den får tak i. Den kan derfor skade f.eks. malingen på pergolaen, men i noen tilfeller kan den også trenge inn i selve treverket, om pergolaen er laget av tre. Det kan være greit å tenke på om det er hensyn du vil ta i forhold til dette.

    Et alternativ kan være Pipeholurt - denne har ikke sugekopper eller tråder, og trenger et espalje eller noe annet å klatre på. Den bruker litt tid på å etablere seg, men så vokser den veldig fort og dekker mye raskt. Det er også en plante som trives uten direkte sollys.


    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.