Til seneste kommentar

Hvor stor potte trenger korianderen min?

Korleis er det best å dyrke koriander etter at dei har fått 2 bladpar. Eg har breisådd. Kor mange i kvar 12 cm potte? Eller er det betre å flytte dei til noko større?
Øygunn

Kommentarer

 • Hei Øygunn!

  Det kommer jo litt an på om du skal ha dem i en potte innendørs fremover, eller om du har tenkt til å flytte dem ut og gi dem større plass når det blir varmt nok.

  Her gjør man litt forskjellig - om du vil ha dem i en potte innendørs så kan du f.eks. ha ca. 8 planter i en 12 cm potte, da får de luft og plass til å vokse samtidig som du får en frodig krydderurt. Skal du beholde den i denne potten bør den høstes av jevnlig, eventuelt flyttes til en større potte senere om du ser at røttene vokser seg ut av potten. Disse kan også flyttes ut senere, da kan de gjerne få enda litt bedre plass.

  Om du skal plante dem ut og gi dem god plass kan du fint ha rundt 15-20 cm mellom hver plante, men det er ikke streng tatt nødvendig. Da vil hver plante kunne vokse seg større, men det krever jo også en del mer plass. I en plantekasse bruker jeg å ha kanskje 5-7 cm mellom hver plante. Til dette formålet synes jeg det er enklest å prikle breisådde planter over i hver sin mindre potte mens de enda står inne, men så lenge de får nok jord å vokse på underveis er det ingen problem å samle dem i en større potte.

  Husk at det fortsatt er for lite naturlig dagslys ute, så best resultat får du om du bruker et vekstlys til plantene fra de er unge. Da unngår du planter som strekker seg!

  Du kan lese mer om dyrking av koriander her: Koriander - slik dyrker du din egen.

  Håper det ga svar på spørmålet ditt!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.