Til seneste kommentar

Kurilerkirsebær skiftet farge - hvorfor?

Hei, vi kjøpte en Kurilerkirsebær "Brilliant" (Prunus nipponica var kurilensis "Brilliant") i fjor. På den tiden var treet i blomst med rosa blomster. I år har den blomstret på nytt, men blomstene har blitt mye hvitere i forhold til i fjor. Hva kan det komme av?

Blomstringen da vi kjøpte den på Plantasjen (har dessverre ikke lagret noen bilder av den fra etter kjøpet):Blomstringen i år:Kan det ha noe med jord/gjødsel å gjøre? Vi har gjødslet med langtidsvirkende gjødsel. Vi bor i Bergensområdet, i herdighetssone H1-H2 om det også skulle være relevant.

Alvarin

Kommentarer

  • Hei Alvarin!

    Det er ikke uvanlig at denne har litt forskjellig mengde rosa i blomstringen sin fra år til år, og sannsynligvis er det enten fordi den ikke har blitt rosa enda (denne åpner hvit, og blir gradvis lett rosa) eller grunnet solforholdene. Mer lys vil ofte gi en litt skarpere farge i blomstringen!

    Det er jo noen planter, som hortensia, som endrer farge etter PH-verdien i jorden, men jeg kjenner ikke til at det skal være tilfellet med prunus. Denne klarer seg jo med både nøytral og lett sur jord, men er ikke veldig glad i en for kalkrik jord - men det har den sannsynligvis heller ikke fått hos deg.

    Håper det svarte på spørsmålet ditt og pass på å nyt blomstringen mens den varer! :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.