Til seneste kommentar

Gjødsel og beskjæring av Laurbærhegg Etna?

Hei! Har en lang laurbærhegg i hekk (Nordvestlandet). Den ble litt blass i fargen i høst og har fått en del gule blader. Hva kan vi gjøre nå for å piffe den opp igjen? Skal vi gjødsle den, evt hva med og når første gang, samt hvor ofte? Når kan vi beskjære den for første gang i år og hvor mange ganger per år? Den er ca 75cm-1 m høy og har slått god rot.
Lone

Kommentarer

  • Hei Lone!

    Er det generelt bare gule blader, eller er det flekker eller andre skader på bladene? Hvis bladene kun er gule eller brune og det oppstod nå om vinteren så er det godt mulig at den bare har fryst litt tilbake.

    Ja, den trenger gjødsel for å holde seg så frisk som mulig. Gjødsel kan du gi ca. april-august hvert år - hvor ofte og hvor mye spørs jo på typen gjødsel, så jeg anbefaler å lese doseringsinstruksjonene. Du kan bruke en helgjødsel, f.eks. vår naturlige hagegjødsel.

    Laubærhegg tåler godt beskjæring, og de beste tidspunktene er sen vinter eller på sensommeren. Nå hadde jeg kanskje ventet til ca. juli/august (men ikke om det er midt i en veldig varm og tørr periode), men fjern gjerne eventuelt døde greiner eller greiner med skade nå. Det burde holde med én beskjæring per år, men det er ikke farlig om dere ønsker å beskjære den flere ganger. Forsøk å gi hekken en A-fasong, altså at den er tynnere øverst og litt tykkere nederst. Da vil lyset nå hele hekken, og veksten vil bli jevnere. I tillegg bør den beskjæres slik at det er luft gjennom bladverket. Jevnlig beskjæring vil også hjelpe den til å bli buskete og tett fra bunnen av.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.