Til seneste kommentar

Ligusterhekk i innlandet - funker det?

Hei
jeg skal plante hekk i hagen min og synes liguster ser ut som en pen hekk. Den skal stå ut mot en lite trafikkert vei. Passer denne til klimaet i lavlandet på innlandet? På deler av strekket er det fjell under og kun 20cm jord. Har også sett dere har 20pk liguster. Hvordan er kvaliteten på denne?
Jørgen

Kommentarer

  • Hei Jørgen!

    Det kan være at liguster ikke er den beste planten her, men det spørs jo litt akkurat hvor du bor. Liguster er stort sett herdig opptil ca. sone 4 - her kan du sjekke sonen der du bor: Klimasonekart

    De fleste busker trenger minimum 50 cm med jord for best mulig vekst, så for å ha en hekk der hvor det i dag er ca. 20 cm så bør du se om du kan utbedre for å fylle på mer jord, eventuelt om du er nødt til å bygge opp i høyden om det er fjell i bunnen!

    20-pakken med liguster er jo barrotsplanter, så det er et rimelig alternativ til å kjøpe mange ferdige planter men plantene er jo da igjen en del mindre enn de du får kjøpt i butikkene. Kvaliteten er god - de ligger på kjøl hos planteskolen frem til de blir sendt til deg, og når du mottar dem bør de plantes så snart som mulig for å hindre uttørking.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.