Mindre trær i hagen

Jeg har en "passasje" mellom min terrasse som er forhøyet ca 80 cm fra bakken.. Og til nabotomt ca 4m.   Lengden på passasjen er 10 meter ( er lenger..Men fra første tre til siste ønsker jeg at det er 10 meter.)

Jeg tenker å lage 3 sånne sirkler av stein som forhøyer litt.. Også ha et tre da i midten av hver base
Helst ikke høyere enn 3 meter ish. Og helst ikke svære kroner.
Vil helst ha trær som da har en "stamme" også en enkel krone. Om jeg kan beskjære dennefor å holde kronen mindre er det supert..

jeg så en hage som hadde 3 slike trær jeg ser etter..men det er flere år siden og langt unna.
Da var det 2 trær på hver sin side..Enkel Rund krone med fin"stamme" som ikke hadde greiner osv. Og et tre i midten som liksom hadde hengegreiner med fine rosa blomster på.. Det var helt perfekt.

vet dere kanskje hva man prater om hvilke typer det gjelder.
Evt har dere noen trær å anbefale som jeg kan se på ?

også en liten sidegreie..Disse runde basene av stein.. Bruker man belegningsstein som man kapper vinkler på? Eller er det egne steiner til dette formålet for å få fine sirkler uten store "sprekker"mellom hver sten.. Finner liksom ingen forhandlere som ikke selger no annet enn belegningssteiner som er firkantet.
daniel

Kommentarer

 • Hei Daniel!

  Fra det du beskriver så er det kanskje Japansk Hengekirsebær du så? Disse blomstrer om våren med rosa blomster på bar grein (altså blomstene kommer før bladverket) og er grønne resten av sesongen. Disse er podet på en stamme, og blir ikke særlig høyere enn de var ved salg. Ta en titt på google om det kan være dette treet du likte - om du bor i herdighetssone 1-4 så kan dette treet fungere fint hos deg! Her kan du sjekke hvilken herdighetssone som gjelder der du bor: Klimasonekart

  Når det kommer til steinene så spørs det jo på typen stein du får tak i - det er nok ikke veldig vanlig at du får tak i stein som er ferdig vinklet til å danne en sirkel, dog ikke umulig, men heller at du legger firkantede steiner i en sirkel. Jo mindre steiner du bruker, jo mindre blir glippene. Jeg er ikke anleggsgartner og har begrenset erfaring med steinlegging, så her tenker jeg du får bedre råd fra utsalgsstedet :-)
  Silje Gartner
 • Takk!  Den så veldig lik ut.   Har dere noen andre trær å anbefale?   Som da har en krone som kan enkelt formes og som er «tett».      Google julekonsert evt så ser du hva jeg er ute etter.    Leste et annet sted at folk lagde sånt ut av busker også for å ikke ha et fullsize tre som vokser og vokser.   Men det vet du kanskje bedre og evt hva/hvordan det er gjort
  daniel
 • Lurer på om det ble en autokorrekt som snek seg med her? :-)

  For å få et litt mindre tre så kan du se etter trær som er podet, da vil ikke hovedstammen vokse særlig mer enn til den høyden den er ved salg, samt at du kan beskjære kronen jevnlig for å holde den mindre. Trær som er podet hos oss er f.eks. hengeselje, både hengekirsebær og opprettvoksende japanske kirsebærtrær, oppstammet syrin og dvergblodplomme. De to siste er jo relativt lave og har grunnstammer som ikke er høyere enn 70-90 cm.

  Ellers er jo noen prydtrær som f.eks. prydeple 'Mari' eller 'Elise' veldig flotte trær som ikke blir voldsomt høye - disse kan bli opp til 4 meter, men du kan beskjære kronen jevnlig for å kontrollere veksten.

  Du kan absolutt stamme opp busker også - her har vi en liten guide til akkurat dette: Slik stammer du opp planter til søte minitrær
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.