Til seneste kommentar

Hvordan bli kvitt skjoldlus på Monsteraen min?

Planten har brune små flekker som kan tørkes bort. 

Kommentarer

 • Hei Tone!

  Her har du dessverre fått skjoldlus på planten din. Disse kan være litt vanskelig å bli kvitt, men det er mulig med litt innsats.

  1. Sett planten i karantene, vekk fra andre planter som kan bli smittet. Har den stått i nærheten av andre planter bør disse sjekkes.
  2. Fjern så mange av lusene du kan for hånd, ved å tørke dem av eller bruke f.eks. en pinsett. Jo flere du klarer å fjerne for hånd jo raskere går behandlingen. 
  3. Behandle planten med et middel for å ta knekken på resten av lusene. Du får en passende dosering for behandling av skjoldlus ved å blande 0,2 dl grønnsåpe og 0,1 dl rødsprit i 1 l vann. Gjenta sprøytingen 5-6 ganger med 7-10 dagers mellomrom.
  Du kan også kjøpe et ferdig preparat i butikk. Rødsprit brukes for å "tørke ut" lusen, da skjoldlus har mer naturlig beskyttelse enn andre skadedyr, og kan være vanskeligere å ta knekken på. Rødsprit kan også skade noen planter, selv om jeg har selv brukt denne blandingen på Monstera uten problem, så test gjerne preparatet på et lite område før du bruker det på hele planten. Husk at du aldri skal spraye midler på planter som står i sol da de kan bli svidd.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.