Til seneste kommentar

Hva er disse brune flekkene på Monsteraen min?

Hei Vi fikk denne skjønnheter i januar men ser ikke ut til å trives… Det er litt mindre lys her og ble flyttet via oppvarmet bil i januar (i Nord-Norge). Fuktighetsmåleren sier den er fuktig, så har ikke vannet den så mye. Er dette vann mangel, flytte stress eller noe annet rart? Alle tips tas i mot🥰
Elisabeth

Kommentarer

  • Hei Elisabeth!

    For en flott plante! Dette ser ut som den typen flekker som kan oppstå om planten for for mye eller ujevn vanning. Det skjer jo gjerne enten fordi man gir den for mye vann, eller fordi det er for dårlig drenering i jorden.

    Hvis du bruker en fuktighetsmåler som sier at jorden er fuktig kan du la være å vanne en stund til. Monstera tåler bedre å tørke litt opp enn å stå med røttene i for fuktig jord over tid. Ta gjerne også en titt på potten den står i - om den trenger en ompotting (hvis røttene presser ut mot siden og bunnen av potten) eller om den burde ha en litt lettere jordblanding hvis jorden den står i er litt for bløt.

    "Flyttestress" kan selvfølgelig også bidra til at den får en reaksjon, men det kan være lurt å ta en titt på forholdene i potten uansett! :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.