Morelle tre sykdom

Hei
Eg er sliten med å finne ut hva medisin må eg bruke for å bli kvitt med bla sykdom på morelle tre min. Se vedlagt bilder
Kan dere hjelpe med dette?
Mvh, Dmytro

Dmytro

Kommentarer

 • Hei Dmytro!

  Det ut som at treet ditt tidligere i år har hatt et bladlus angrep. De begir seg spesifikt på de myke delene av planten, akkurat som de nye og spe skuddene på tre og busker.

  Skaden bladlusen svekker forsvaker treet og de nye blandene de skyter ut i toppene blir da veldig typisk ''krøllete'' og ''boblete'' Da de fra før av er svekket så har de større risiko å falle tidligere på høsten enn andre, friske blad og det er det jeg tror er på vei til å skje her.

  Det er derimot ikke noe jeg tror kommer til å ha noen større skade på treet ditt i lengden. Grenene vil til høsten miste sine blad som så vokser tilbake til våren. Om da ikke bladlusen finner seg dit igjen så vil disse bladene være fine

  Bladlus lever i vår natur og pleier å forlate vert-treet mot begynnelsen av høsten, men om du holder treet frisk så minimerer du risikoen for angrep i fremtiden. Det kan du gjøre ved å gi den rett gjødsel og jord.

  Et nyplantet tre er mer følsomt enn et eldre tre, så det kan også være verdt å hjelpe treet ved å holde et øye på luseangrep og klemme de lus du ser. Marihøna er en av disse og det finnes frøblandinger som inneholder blomster som marihøna liker.
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.