Morelletre

Hei! Jeg kjøpte noen morelletreer hos dere i går, har nå tatt de ut av potten de stod i og over i en større 20 liters bøtte. Nå er det slik at jeg kanskje skal flytte ila vinteren, har da lyst å ta både treet og andre busker i potter med meg. Går det greit at treet står i denne drenerte potten til våren før utplanting? Er det eventuelt noe jeg må tenke på? Er det forresten mulig å ha det i enda større potte over flere år før det til slutt plantes i jord? Vurderer å bygge nytt hus senere, derfor jeg lurer. Jeg har også bærbusker i like potter nå, håper det går greit...


T.E

Kommentarer

 • Hei!

  Det er mulighet for at det skal gå å overvintre den i potte. Men ha i tankene at planter i potte er mer følsomme både for tørke og kulde. Du kan ha de i potte for å så plante ut de, men da må de ha en stor nok potte og taes vare på rett.

  Hvis du har tenkt til å ha de utendørs i potte er det viktig at du isolerer de. Planter i potte er mer følsomme for tørke og kulde, så pottebeskyttelse er alltid å foretrekke. En større potte gir også mer jord, noe som isolerer mer.

  Tenkte du ellers ha de frostfritt innendørs så skal det helst være kaldt nok til at de kommer inn i sin vinterdvale. Men står de på en slik måte må de også vannen så de ikke tørker helt ut. Dette er ikke så ofte, men viktig at det ikke går i glemmeboken.

  Håper det er til hjelp!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.