Til seneste kommentar

Morelltre med skadet greiner og hull i bladene

Mitt modelltre (Stella) ble plantet våren i fjor. Dette har i fjor og i år ett par skjønnhetsfeil jeg er redd kan være en sykdom/sopp. Enkelte blader får hull, enkelte grener er helt bare/ingen blader, de er der også litt mørke i treverket. Ellers er det en del bær sentrert på treet (ingenting utover i lengdene på grenene) er grenene for lange? Det har blitt utrolig langt veldig fort. Bærene er nå stort sett grønne og fine, men enkelte er mer rødlige og har skrumpet inn. Kan dette være en sykdom? Ellers har treet limring på stammen, dusjer det i perioder med Solabiol insektsspray B.
Ser ingen insekt eller skadedyr i treet etter at limringen ble satt på.
Monica

Kommentarer

 • Hei Monica!

  Trevligt at du hører deg av til oss!

  Det ser ut som at noen greiner har blitt skadet etter vinteren. Denne vinteren ser ut at ha vært tøff for mange planter, så det kan være grunnen til at noen av greinene har blitt skadet. Det beste hadde vært hvis du fjernet dem, men vent da til JAS-perioden (juli, augusti, september).

  Da det kommer til bladene med hull tror jeg det er et innsekt eller larve som har funnet treet ditt. Det finnes ikke mye behandlinger for disse akkurat nå, men en enkel måte å bli av med dem er å plukke bort de du ser. Angrepet ser ikke alvorlig ut.

  Sist er det ikke uvanlig at noen frukter fra treet faller av. Det kommer oftest an på vær, for eksempel hvis det regner mye. Jeg håper det blir mange frukter igjen til de blir modne!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.