Mugg på blomsterjord

Hei,

Jeg sliter med at det dukker opp mugg på overflaten av blomsterjorden av flere av mine potteplanter inne.
Det skjer i flere rom i huset, og året rundt. 
Jeg tar det bort og har prøvd kjerringrådet om å strø på litt kanel - men det funker dårlig.
Jeg vanner kun underifra ved å løfte opp pla ten og helle i vann i bunnen av potten slik at planten trekker det opp fra bunnen.

Har dere noen tips eller triks?

Mvh,
Camilla

Camilla

Kommentarer

 • Hei Camilla!

  Du gjør jo ting riktig så sant de ikke trekker for mye vann i fra bunnen.
  Mugg kommer jo fra fuktighet.
  Jeg ville startet med å skifte ut topplaget på jorden med ny jord.
  Det skal forsvinne naturlig etterhvert da hvis du vanner nedenifra og lar jorden tørke lett opp på overflaten, noe man burde gjøre hver gang.
  Neste steg er å skifte mer jord på planten hvis det skulle være mye sporer i jorden.
  Lykke til og ønsker deg en riktig god helg.
  Johnny
 • Er det noen kjemikalier som kan døde det i jord?
  X-anonym
 • Hei!

  Vår jord består av flere usprøytede og naturlig nedbrytne material. En naturlig nedbrytere er sopp som f.eks mugg. Det er oftens et teg på at det er for varmt eller fuktig eller begge deler.

  Om det ikke forsvinner om du pirker bort muggen og holder jorden litt mer tørt kan du også teste å vanne med atamon. Blandingen er 1-2 tsk til 1 liter vann, som er å kjøpe i din matbutikk.
  Jennie Gartner
 • Jeg har også problemer med dette hvite belegget på inneplantene. Alle "eksperter" svarer det samme, at det skyldes fuktighet og/eller for mye varme. Dette frustrerer meg veldig fordi det stemmer bare ikke. Problemet hos meg oppsto da jeg flyttet inn et nytt sted. Leiligheten jeg flyttet fra var mye varmere og lå lavere over havnivået. Alle plantene stortrivdes der. Nå bor jeg høyere over havet og leiligheten er kald og har dårlig ventilasjon. De fleste plantene mine mistrives her, elefantfoten min ser faktisk ut til at den kommer til å visne helt. Samtlige planter har fått dette hvite belegget på jorda, som blir heldekkende om det får være i fred. Jeg har fjernet jord og jeg har holdt igjen på vanningen i den grad at jeg nesten selv har tatt livet av plantene. Ingenting hjelper. Hva kan årsaken være?
  Janne
 • Hei Janne!

  Det trenger ikke å være mugg. Men for å si mer konkret om hva det kan være så kan du sende meg noen bilder på det hvite du finner i jorden slik at vi kan gjøre en mer grundig bedømming.

  Hør gjerne fra deg med et bilde eller to!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.