Mulig skadedyr på sjømannstrøst?

Hei! Jeg kjøpte nylig en Sjømannstrøst Silver Bay av ei jeg kjenner. Jeg har oppdaget en del kronglete grønne linjer på det grå feltet på samtlige av bladene bortsett fra det nyeste bladet. Jeg fryktet trips, men kan ikke se noe tegn til det. Stripene er grønne og ikke grå som jeg har observert tidligere, undersiden av bladene ser helt fine ut, og jeg kan ikke se tegn til verken dyr eller avføring. Tror dere det er skadedyr på planten eller er det vanlig at den har slikt mønster? (Tre bilder under)

Berit

Kommentarer

  • Hei Berit!

    På det nederste bildet er det noen hvite "flekker" mot midten av bladet som er veldig utydelige på bildet - det er veldig godt mulig at dette bare er kalk fra vanning e.l. men ta gjerne en ekstra titt i tilfellet det er noe annet, som et begynnende angrep av ullus.

    Strekene på bladene ligner derimot ikke veldig på skader fra hverken skadedyr eller sykdom. Fargeskift i bladverket kan være en reaksjon på noe, ofte under dannelsen av bladverket. Det kan være ting som temperatur, lys, fukt osv. Hvis du ikke ser skadedyr på planten hadde jeg ikke bekymret meg, men følg gjerne med om du ser andre tegn til at noe er unormalt.

    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.