Til seneste kommentar

Når bør jeg beskjære frukttrærne mine?

Vi har noen frukttrær hjemme som har vokst mye. Nå har vi begynt å tenkte på å beskjære dem, men vi har ikke gjort det før. Når er det best å beskjære frukttrær? Og er det noe spesielt vi bør tenke på?
Plantasjen

Kommentarer

 • Det nøyaktige tidspunktet for når frukttrær best beskjæres er noe ikke alle kan være enige om. Vi her i Plantasjen synes at den beste perioden for beskjæring av eldre frukttrær er "JAS"-perioden, mens yngre kan klippes om våren mellom mars og april.

  "JAS" er en forkortelse for juli, august og september. Det er når treet har rikelig med næring og når næringstilgangen er god, at treet benytter anledningen til å vokse mest mulig – det ligger i dens natur.

  Beskjæring av eldre trær er også mulig om vinteren, men gjøres ofte mer av tradisjon enn noe annet. Det er når treet ikke har blader det kan være vanskelig å se hvor det skal klippes, men treet begynner ikke å gro før om våren.

  Yngre trær bør først beskjæres når de er et par år gamle slik at de har rukket å få nok røtter. Det er da du beskjærer frukttreet ditt så det får riktig form for å kunne bli et stort og solid tre. Det kommer også treet ditt til gode når det blir eldre, da et velformet tre ikke trenger så mye vedlikehold.

  Her har du en video på hur epletrær beskjærs:
  https://www.youtube.com/watch?v=JDHV-J__GLI


  Jennie

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.