Til seneste kommentar

Når kan jeg plante ut mitt japanske kirsebærtre?

Hei bestilte et japansk kirsebærtre hos dere som vi fikk levert for noen dager siden.Skal det plantes ut allerede eller må vi vente?i såfall hvordan oppbevarer vi det/stell
Cathrine

Kommentarer

 • Hei Cathrine!

  Det spørs på hvordan treet ser ut, og hvor du bor. De japanske kirsebærtrærne vi selger kommer ofte allerede med blomster og/eller blader, og disse er utsatt for nattefrosten. Treet vil ikke dø av en natt med frost, men du kan miste blomstringen og få stygge blader om disse allerede er på treet.

  Hvis sjansen for nattefrost er ganske liten der du bor, så hadde jeg brukt noen dager på å herde treet - ute på dagtid, og skjermet om natten (men helst ikke inn i stuetemperatur, om du kan unngå det). Når du da planter det ut så kan du også følge med på gradene - er det meldt ned mot 0 i løpet av natten, så kan du dekke til kronen med f.eks. fiberduk eller en annen lett tekstil for å minimere risikoen for skader.

  Om du faktisk fikk et tre uten påbegynt blomstring eller bladverk så hadde jeg likevel brukt en dag eller to på tilvenning, og så er det bare å plante. :-)
  Silje Gartner
 • Det kom med blader og blomst,jeg har tatt det inn og ut og bladene har begynt å visne.Bor i Eidsvoll.Skal jeg fortsette med å ta det inn og ut frem til det blir litt varmere og må det evt ha mye vann?
  Cathrine
 • Bladene kan ha begynt å visne både pga. kulde men også pga for tørr og varm luft inne hos deg, hvis du tok det inn i stuetemperatur?

  Hvis det kun er slik at det dukker ned mot -1 om natten i en times tid hos deg, så burde du kunne la det stå ute med litt beskyttelse. Er det kaldere så kan det være greit å vente men om du har mulighet til å f.eks. sette det i en lys garasje e.l., eller bare inntil vegg og under tak med litt beskyttelse rundt kronen, så er det bedre for planten at den ikke går fra 5 til 20 grader hver natt. Hvis den står i potten den kom i så skal den jo ha ganske jevnlig med vann, men jo kaldere den står jo saktere drikker den så annpass vanningen til temperaturen.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.