Til seneste kommentar

Når kan man plante vinterliguster? Og hva er forskjellen på størrelsene?

Hei! Super platform det her, hvor vi kan stille søkbare spørsmål.

Der er litt uklart på produktsidene for vinterliguster når på året disse kan plantes. Jeg overtar ny bolig i slutten av juli og hagen har ikke hekk. Hadde vært veldig gøy om jeg kan plante hekken allerede i år og begynne å få litt høyde på den. Kan den plantes starten av august, selv om vinteren kommer tidlig og sommeren i verste fall er kald? 
Jeg klarer heller ikke skjønne den praktiske forskjellen på ø17 og ø22. Prisen er ulik, men spesifikasjonene er de samme. Høyde, dybde, bredde er den samme og de krever samme planteavstand. Er ø22 høyere? Det vises i hvert fall ikke igjen under spesifikasjonene.

Aktuelle artikkelnr:
546679
546676
Adrian

Kommentarer

 • Hei Adrian!

  Så hyggelig at du setter pris på forumet vårt!

  Du kan i utgangspunktet plante når som helst fra vår til høst, men det aller beste er å gjøre det om våren eller om høsten (men minst en måned før frosten setter seg i bakken). Dette er fordi nyplantede planter er svært utsatte for tørke, så å plante dem midt i en tørr og varm periode på sommeren kan by på utfordringer om du ikke får fulgt opp vanningen - dette er jo en av grunnene planting på høsten ofte anbefales. Det er faktisk bedre for plantene om sommeren er litt kald og våt det første året!

  Husk at det krever litt tålmodighet å få en tett og fin hekk. Jeg vet at det frister veldig å få den så høy som mulig så raskt som mulig, men for å unngå at hekken blir "glissen" i bunnen bør du beskjære vekk ca. halvparten av tilveksten hvert år, fra andre året etter planting. Dette gjør du for at planten skal bryte på nytt med nye greiner, for en tettere vekst.

  Forskjellen på de to størrelsene er at den i Ø22 er en litt eldre plante, med større rotsystem. Den vil dermed kunne etablere seg litt raskere, og er litt tøffere i forhold til utfordringer ved nyplanting. Den er også som regel en del tettere i veksten allerede. Høyden ved salg kan variere noe, men plantene blir jo også beskjært av planteskolen for å oppnå denne tette veksten og dermed er plantene ofte ganske like i høyde ved kjøp. Du får med andre ord en etablert hekk raskere med Ø22, enn med Ø17. Planteavstanden blir jo den samme, til hekk anbefaler jeg ca. 3 planter per meter.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.