Til seneste kommentar

Ønsker oss fin gressplen - hvordan går vi frem?

Hei. Vi har et uteområde som har sett pent ut før men ser ikke bra ut lengre pga at vi har gravd ned rør i Hagen og kjørt med gravemaskin over plenen. Spørsmålet er da hva vi gjør for å få det til å se pent ut 😀 Planen er å fjerne all stein og bruke en jordfreser, men så vet vi ikke hva som er best å gjøre videre.
Har en plen på hver side av huset. Legger ved bilder å kaller de for plen 1 & plen 2.
Plen 1 er den som er størst å ligger ved boden som vist på bilde. (Mest gress på)
Plen 2 er en smalere plen som er mest jord igjen på.
Endre

Kommentarer

 • Hei Endre!

  Det høres jo ut som om du har en god plan for å begynne med prosjektet! Jeg regner med at du ønsker å få på plass ny plen? Hvis du ikke har hatt problemer med å få gress til å vokse her tidligere så tenker jeg at du sannsynligvis har god jord og gode grunnforhold. Har du noe rotugress du sliter med så er det veldig greit å få gravd opp så mye av dette nå. Pass på etter at du har fjernet steinen og frest at jorden er plan - det er vanskeligere å endre på i ettertid. Om du ønsker å gi jorden en liten "piff" så kan du blande inn f.eks. kompostjord eller litt toppdress, for en bedre struktur og næring.

  Så burde du være klar for å så ny plen, eller eventuelt legge ferdigplen om du heller ønsker det. Vi har en veldig grei guide til såing av gressplen her: Så plen - slik lykkes du :-)

  Silje Gartner
 • Takk for gode råd. Trenger jeg kansje ikke å vende jorden med jordfreser?
   Fjerner all stein, planerer ut jorden og fyller alle hull og ujevnheter med ny sand og jord?
  Endre
 • Nei, ikke nødvendigvis men hvis jorden er veldig hardpakket så er det absolutt en god idé å få løsnet på den - da hjelper du gresset å gå etablert røttene sine. Ellers burde det holde å fjerne stein, planere og fylle på med jord og sand. ;-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.