Oliventre - overvannet?

Hei!
Jeg kjøpte et oliventre som nå er ca 1.65 cm høyt for 2 år siden. Det har stått inne hele vinteren og mistet alle bladene. Jeg gav det citrusnæring en gang i uka to ganger på rad, med ca. 5 dl vann. Men siden det stod inne, så tørket det ikke helt opp og ble stående i våt middelhavsjord. Det har ikke villet blomstre i år som i fjor, og det kom ikke noe nye skudd. Jeg satt det ut for en uke siden når vi hadde varme, og treet er fremdeles like "dødt". Beskjærte det litt, men det hjalp ikke.
Nå så snudde jeg treet og sjekket røttene, siden det fortsatt ikke har tørket opp. Kvistene på treet knekker raskt av noen steder, mens andre steder virker treet greit. Legger ved litt bilder her. Hva tenker dere?
La inn mer drenering i bunn, og fjernet jord rundt treet slik at røttene får litt luft nå.

Røttene under.
Barken under

Maria

Kommentarer

 • Hei Maria!

  Så kjedelig at treet ditt ikke kommer seg.

  De greinene som knekker av er nok døde, men om du fant grønn vekst i andre greiner som du har klipt ned så er det fortsatt håp. Du kan også grave enda litt dypere i stammen for å lete etter liv - på bildet ditt ser det jo ganske død ut.

  Når treet ikke har bladverk så vil det drikke svært, svært lite. Det kan se ut som om røttene på bildet ditt har tatt litt skade av vann, men det er vanskelig å si på et bilde. Her hadde jeg først forsikret meg om at det er liv i stamme og greiner, og så gitt treet en lys plassering med jevn temperatur. Jorden bør få tørke litt opp mellom hver vanning, men litt fuktighet bør det jo ha for å ikke tørke helt inn. Så er det rett og slett å være tålmodig - om treet kan bryte så burde du se tegn til det ganske snart med lys og varme.

  Jeg krysser fingrene for at det kommer seg!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.