omplanting av sitrontre

hei, jeg kjøpte et sitrontre hos dere på forsommeren som har vokst ganske mye i løpet av sommeren. Jeg tenkte å plante det om til en større potte, potten den står i er 21 cm. Hvor stor potte bør jeg flytte den over til? er det et ok tidspunkt å plante om på?

Kommentarer

 • Hei Linda!

  Så gøy at sitrontreet ditt har vokst så bra! :-)

  Sitron kan med fordel omplantes på våren slik at de får tid til å samle krefter til vinteren. Da skal den plantes om med middelhavsjord.

  Da sitron ikke liker å plantes om så er det noe jeg råder deg til å gjøre vært tredje år når de er unge. Når de er eldre så kan du vente opp til 5 år. Om sitrontreet ditt ikke ble plantet om etter kjøpet så bør du gjøre det til neste vår

  Her finner du mer tips og råd om sitrontrær:

  Planteguiden - Sitrontre
  Jennie Gartner
 • Takk for svar. Nei det ble ikke plantet om da jeg kjøpte det, jeg spurte i butikken hos dere og fikk svar at det ikke skulle være nødvendig det første året. Hva med å beskjære? det har fått litt lange skudd i forskjellige retninger - kan jeg gjøre det nå?
  Linda
 • Hei igjen!

  Helst bør du plante om en ny plante etter innkjøp, om sesongen muligjør for dette. Det går også å avvakte og har ingen negativ påvirkelse på plantens helse.

  Akkurat som med omplanting skal større beskjæring skje på våren, men lengre grener kan være bra å forkorte slik at treet lettere kan håndteres under sommeren. Kapp da grenene til rett over der det sitter et blad. Da oppmuntrer dette også treet til å lettere få blomster.
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.