Til seneste kommentar

Hvilken jord til Boston bregne?

Hei, hva slags jord og eventuelt blandingsforhold skal det være når jeg potter om bostonbregna mi?

Kommentarer

 • Hei Elise!

  Bregner trives best i en jord som holder på fuktigheten, men som samtidig drenerer godt. Av våre jordtyper kan du f.eks. bruke vår Premium Blomsterjord, gjerne iblandet perlite for bedre drenering. Bruker du disse to så kan et forhold på ca. 20% perlite til 80% jord fungere bra for bregner.
  Silje Gartner
 • Takk for svar. Jeg tenker å ha planten i en selvvanningspotte. Bør jeg da blande litt næringsrik jord (kompost?) i jordblandingen da? Vanligvis tilfører jeg flytende næring, men det er klønete med selvvanningspotte. Er isåfall kompostjord, for eksempel kugjødselkompost? Trenger råd for blandingsforhold dersom jeg bør legge til det også...
  Jeg har i tillegg blitt anbefalt å bare bruke middelhavsjord, hva tenker du om det?
  Elise
 • Middelhavsjord er en mildt sur jo iblandet sand, og du kan selvsagt også bruke denne - det er jo ikke noen fasitsvar når det kommer til jord i sekk til mange planter, bare jord som egner seg bedre eller dårligere. Sandholdig jord er blant annet bedre for drenering, til planter som ikke tåler å stå våte. Bruker du vår Premium Blomsterjord så er denne så godt gjødslet at du ikke trenger å tilsette kompost - da kan det bli litt i sterkeste laget.

  Næringen som er i jorden varer en stund, men senere vil du jo måtte tilsette næring selv. Til selvvanningspotter så fungerer da faktisk flytende næring best, da du kan tilsette små mengder i vannet.

  Satt på spissen så kan du også grave opp litt god, humusrik jord i skogen og bruke dette også, som er nærmere den jorden bregner vokser i naturlig ;-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.